9 Ağustos 2014 Cumartesi

Sonsuza Dek- Kiera Cass | Kitap Yorumu


Kitap: Sonsuza Dek
Yazar: Kiera Cass
Tür:  Young-Adult, Distopya
Yayınevi: Dex
Seri: Beni Seç (#3)
Goodreads Puanı: 4.23


Seçim, Americanın hayatını tamamıyla değiştirmişti.
Illéanın prensesi olmak için yarışmaya katıldığından beri, ilk aşkı Aspene hissettikleri ve Prens Maxona karşı gün geçtikçe artan ilgisi arasında kalmıştı.
Şimdi America için gerçekten de karar verme zamanı.
Savunduğu doğrular için mücadele zamanı.
İstediği gelecek için savaşma zamanı.
Sonsuza dek seveceği erkeği seçme zamanı.
Yayınlandığı tüm ülkelerde çok satanlar listesine hızlı bir giriş yapan Sonsuza Dek, Beni Seç ve Elitten sonra seçim serisinin üçüncü kitabı. Uzun süredir serinin hayranları tarafından beklenen Sonsuza Dekte KieraCass distopik fantazyayı peri masalıyla birleştiriyor ve unutulmaz bir ?nale imza atıyor.
(Tanıtım Bülteninden)



Bir serinin daha sonuna gelmiş bulunuyoruz. Kitaplığıma baktığım zaman bu yıl okuduğum çoğu serinin son bulduğunu fark ettim. Bu bir yandan iyi bir şey bir yandan da kötü, ülkemizdeki yayınevleri bir serinin sonunu getirdiği için kendimizi şanslı saymalıyız özellikle bu yayınevi Dex ise! Kötü olan tarafı ise çok sevdiğimiz karakterlere ve onların yaşadığı dünyaya veda etmek zorunda kalıyor olmamız. Sonuç olarak Prens Maxon ve America'ya güzel bir final kitabıyla veda ettiğimizi gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.

Beni Seç serisi çok çabuk okunan bir seriydi. İstisnasız serinin her kitabını bir gün içinde bitirdim, yani henüz okumadıysanız üç kitabı aynı anda alıp hafta sonunu güzel bir şekilde geçirebilirsiniz. Kesinlikle sizi boğmayacak, keyifli vakit geçirtecek ve kitabın kapağını kapadığınız an aklınıza takılmayacak serilerden biri.

Şimdi gelelim final kitabına; Bildiğiniz üzere ikinci kitabın sonunda America sarayda kalıp, Maxon için savaşmayı kafasına koyuyordu. Eh son kitabımızda işler aynen devam ediyor. America artık Aspen mi?Maxon mu? çıkmazında değil. Tanrıya şükürler olsun!! Bu sefer onun kendine olan güvensizliğini okuyoruz. Ayrıca America sonuçlarını düşünmeden yaptığı hareketlerle halkın favorisi olmaya başlıyor ve anlayacağınız üzere bu durum Kral Clarkson'un hiç hoşuna gitmiyor. Böylece America hem Maxon'un ilgisini üstünde tutmak için diğer kızlarla yarışmak zorunda kalıyor hem de kraldan aldığı tehditlere göğüs germeye çalışıyor.



Serinin genel işleyişine bakarsak, Sonsuza Dek diğer kitapları geride bırakıyor. Hem kurgu açısından hem de hareketlilik açısından. Bu kitapta asileri çok daha yakından tanıyor ve varlıklarını daha çok hissediyoruz. Ayrıca yazar araya birkaç tane çarpıcı olay da sokmayı başarmış.
Yani sonuç olarak kitabı sevdim ama söylemeden geçemeyeceğim sonu hiç olmamıştı sanki final kitabı değil de seri devamı gibi olmuştu. Birçok şeyin ucu açık kaldı, çok sinir bozucu ve bu durumu ara kitap bile kurtaramaz. Asiler ne oldu? Kast sistemi ne halde? America'nın ailesi ne yapıyor? Aspen ne durumda? bu ve buna benzer birçok soru var aklımda.

Küçücük bir not: Serinin 3 kitabını toplasak tek bir kitap çıkabilirdi bence. Boşuna ayrı ayrı 3 kitap yazılmış hatta final, birinci kitabın sonu olurdu ve büyük devrimi ikinci kitapta okurduk, böylece seride kafamıza yatmayan noktalar kalmazdı. :D

Puanlama: 4/5


2 yorum:

  1. Kitap dostum seni '' Son Zamanlarda Herkese Önerdiğim Kitaplar '' Mim'ine ekledim umarım yaparsın önereceğin kitapları merakla bekliyor olacağım :)

    YanıtlaSil

Bunlar da ilginizi çekebilir;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...