30 Haziran 2014 Pazartesi

Sıcak- Maya Banks | Kitap Yorumu


Kitap: Sıcak
Yazar: Maya Banks
Tür:  Romance- Adult Fiction- Erotica
Yayınevi: Epsilon Yayınları 
Seri: Nefes Nefese Üçlemesi (#1)
Goodreads Puanı: 4.00

Gabe, Jace ve Ash: Ülkenin en varlıklı ve güçlü erkekleri. İstedikleri her şeyi elde etmeye alışkınlar. Hemen her şeyi. Gabe'in en büyük hayali ise onun için yasak elma olan bir kadınla fantezi yaşamak. Şimdi o yasak elma yeterince olgunlaşmış durumda...

Gabe Hamilton, Mia Crestwell'i otelin açılışında gördüğünde, aklından geçenler yüzünden cehenneme gideceğini biliyordu. Ne de olsa, Mia onun en yakın arkadaşının kardeşiydi. Ama artık küçük değildi. Gabe de arzularını hayata geçirmek için çok uzun süre beklemişti.
Mia'ya ilk gençlik günlerinden beri ilgi duymuş, onunla ilgili hayaller kurmuştu. Kendisi ondan on dört yaş büyükse ne olmuştu yani? Mia ise onu erişilmez biri olarak görüyor ama bu adama duyduğu tutkudan kurtulamıyordu.
Gabe onu kendi dünyasına çektiğinde, Mia bu adam ve talepleri hakkında bilmediği çok şey olduğunu keşfedecekti. Yoğun ve tutkulu ilişkileri ikisinin de beklemediği bir yolda ilerleyebilir, belki ihanete bile açık olabilirdi.





Bu kitabı nasıl yorumlayacağıma bir türlü karar veremedim. Aslında blogumda beni çok fazla etkisinde bırakmayan kitaplardan bahsetmemeye çalışıyorum ama bu durumu değiştirmek istediğim için Sıcak hakkında bir iki şey paylaşmak istedim.

Mia küçük yaşta ailesini kaybetmiş ve abisiyle baş başa kalmış bir genç kızdır. Abisi Jace ve onun en yakın iki arkaşı Mia ile her zaman çok yakından ilgilenmiştir. Ash ve Gabe. Ash'i de abisinden farklı görmeyen Mia için aynı şey Gabe için geçerli değil. Gabe onun gençlik fantezilerini süsleyen ve ulaşılmaz olan adamdır. Bir gece abisinin de bulunduğu davete kimseye haber vermeden gittiğinde ise her şey değişecek. Onunla dans edip daha sonra da terasta öpen Gabe'in Mia için çok farklı planları vardır. Aslında yıllardır Mia'yı gizlice arzulayan Gabe ona bir anlaşma sunuyor ve ona sahip olmak istiyor. Bugüne kadar kendi güvenli kabuğundan kafasını çıkarmamış olan Mia buna cesaret edebilecek mi? Ayrıca abisine fark ettirmeden bu ilişkiyi sürdürmeleri mümkün müdür?

Sıcak hemen hemen 24 saat içinde bitirdiğim bir kitap oldu. Oldukça çabuk okunan ve kafa yormayacak bir kitaptı. Türünün diğer örneklerinden ayrılan büyük bir özelliği var mıydı? Yoktu. Ama okurken size eğlencceli vakit geçirtiyor ve karakterleri insanı yormuyor. Gabe, Mia, Jace ve Ash akılda kalıcı karakterler olmasa da oldukça tutarlı kişilikleri vardı. Ayrıca Ash ve Jace'in ilişkileri hakkında kafama takılan bir kaç unsur var. Umarım ikinci kitapta bu konu açığa çıkar. İkinci kitap demişken, serinin ikinci kitabı Ateş adı altında okuyuculara sunuldu.

Kitabın sonlarına doğru biraz sıkılsam da oldukça güzel vakit geçirdim. Eğer okumadıysanız türün severlerine öneriyorum. Eğer bu türe yeni başlayanlardansanız çok daha güzel kitaplar var, bence önce onlara şans verin.
Son olarak kitabın arkasında +18 ibaresi olduğunu ve o yaş grubuna hitap ettiğini unutmayın. Erotik türdeki kitapları sevmiyorsanız hiç elinizi uzatmayın bu tip kitaplara.

Puan: 3.5/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...