21 Nisan 2014 Pazartesi

Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları- Ransom Riggs| Kitap Yorumu


Kitap: Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları
Yazar: Ransom Riggs
Tür:  Young Adult- Fantasy
Yayınevi: Sayfa6 Yayınları
Seri: Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları (#1)
Goodreads Puanı: 3.76

Gizemli bir ada
Terk edilmiş bir yetimhane
Tuhaf fotoğraflar
16 yaşındaki Jacob, dedesinin başına gelen felaketin ardından hiç bilmediği bir adada keşfe çıkar. Burada Bayan Peregrinee ait bir çocuk yuvasının darmadağın olmuş kalıntılarıyla karşılaşır. Evin metruk koridorlarını, yatak odalarını araştırırken duyduğu bir sesle dehşete düşer, gördüğü şeyin peşinden koşarken birden zamanın hiç akmadığı, diğer insanların asla göremeyecekleri bir dünyaya ayak basar.
Akıllardan çıkmayacak eski fotoğraflarla bezenmiş bu roman yetişkinlerin, gençlerin ve karanlıkta geçen bir serüvenden haz duyan herkesin hoşuna gidecek.









Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları, gerçekten de içinde bolca tuhaflık bulunduran bir kitap.  Okuduğum en ilginç fantastik romanlarda zirveye oturmuş durumda. Sevdiğim yerler kadar kitabın bitmesine rağmen hâlâ mantığını oturtamadığım yerler de var. Neyse, bunlara geçmeden önce kısaca kitabın konusun değinmek istiyorum.

Jacob kendini bildiğinden beri dedesinin maceralarını dinliyordu, hatta onun yaptığı keşif gezilerinden ve kahramanlıklarından o kadar çok etkilenmişti ki büyüyünce kaşif olmaya karar vermişti. Ancak yaşı ilerlemeye başladıkça dedesinin anlattığı hikayelerin doğruluğunu sorgulamaya başlamıştı, sonuçta gerçek hayatta canavarlar olamazdı değil mi? Zaman ilerledikçe dedesinin bunadığını kabullenen Jacob, bir gün ondan telefon alır ve bu sefer delirdiğine kesinlikle emin olur. Dedesini kontrol etmek için evine gittiğinde onun öldürüldüğünü görür ve gördüğü yaraları ancak vahşi hayvanlar tarafından yapılabileceğini biliyordur. Fakat ormanda gördüğü yaratığı inkar edemez ve herkese gördüklerini anlatır. Bunun sonucunda psikologa götürülen Jacob, iyileşmek için dedesinin sıkça bahsettiği adaya gitme kararı alır ve olaylar böylece başlamış olur.

Yukarıda belirttiğim gibi okuduğum en ilginç fantastik romandı. Aslına bakarsınız romanın 3/4'ü fantastikten çok bir gizem romanı gibiydi. Okuru merak içinde bırakan, daha fazlasını öğrenmek için sayfaları merakla çevireceğiniz bir kitap olan Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları uzun süre aklımda yer edinecek. Ama tatmin olmadığım birkaç unsur vardı. Mesela kitapta ismi ve resmi geçen bazı çocukların nasıl gerçek olabileceğini mantığım kabul etmiyor -vücudu köpek, kafası insan kafası olan kız-.


Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları gönül rahatlığıyla tavsiye edebileceğim bir roman, mutlaka göz atın derim ben. Hatta internetten çok uygun fiyatlara bulabilirsiniz. Keyifli okumalar!

Not: Serinin ikinci kitabını büyük bir merakla bekliyorum, umarım sayfa6 yayınları elini çabuk tutar da hemen çıkarır.

Puan: 4/5


3 yorum:

  1. Ben ikinci kitap çıkmaya yakın okumaya karar verdim yoksa beklemesi çok zor oluyor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru bir karar vermişsin valla zaten serinin ikinci kitabı yeni çıkmış. :( Bir süre daha ikinci kitabın çıkacağını sanmam. :/

      Sil
  2. Bir ve ikiyi okudum çok güzeldi. Üçüncüsü ne zaman çevrilecek türkçeye

    YanıtlaSil

Bunlar da ilginizi çekebilir;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...