1 Aralık 2013 Pazar

The Host| Film Yorumu



Vay be. Anladım ki internetten okuduğum saçma sapan spoilerlı yorumları ciddiye almamalıyım. The Host'u izlemeden önce birkaç yorum gözüme çarpmıştı ve filmi izlemeyi ertelemiştim. Hazır sınavlar bitmişken ve elimin altında bekliyorken film izleyeyim dedim. Sonuç olarak çok sevdim. Kitabını yaklaşık 4 yıl önce okuduğum için ayrıntıları aklımda değildi ama şunu kesinlikle söyleyebilirim ki kitabın ana hatları filmde yansıtılmıştı. Hatta yer yer kitap aklıma geldi, gidişatı kestirdim. Ayrıca kitabı okurken ağladığım kısımda tekrar gözlerim doldu!

Filmin kısaca özetini geçersek bir uzaylı türü dünyamızı istila edip bedenleri ele geçiriyor. Hayatta kalmayı başaran insanlarsa direniyor. Melanie de direnenlerin arasındaydı fakat ele geçiriliyor ama zihninin hakimiyetini bırakmamakta direniyor ve daha sonra göçebeyle (Melanie'yi ele geçiren tür) birlik olup direnişçi olan kardeşini ve erkek arkadaşını bulmaya gidiyorlar. Farkettiğiniz üzere konu anlatma konusunda son derece beceriksizim, biraz daha geniş kapsamlı bir özet için aşağıya ekleyeceğim alıntıya bakabilirsiniz.

Ayrıca bu filimin Stephene Meyer'ın aynı adlı romanından uyarlama olduğundan bahsetmiştim, şimdilik tek kitabı yayınlandı ama yazarımız seriyi devam ettirme kararı almış. Büyük bir merakla bekliyoruz efendim! :D Eğer izleyecek film arayışındaysınız güzel bir seçenek olarak The Host tam karşınızda duruyor,  kesinlikle izlenmeye değer bir film. İyi seyirler.

 Dünyamız görünmeyen bir düşman tarafından istila edilmişti. İnsanların bedenleri, bu istilacılar için sahiplik yaparken bedenler bir değişikliğe uğramamış gibi görünse de, zihinleri ele geçiriliyordu. Neredeyse herkes teslim olmuştu. Geriye kalan vahşi birkaç insandan biri olan Melanie, yakalandığı zaman sonunun geldiğine inanır. Göçebe, Melanie’nin bedenini alan ruh, yetkililer tarafından bir insan bedeninin içinde yaşarken karşılaşabileceği zorluklar hakkında uyarılmıştır: Baskın duygular, hislerin yoğunluğu, çok canlı olabilen anılar Ama Göçebe’nin beklemediği bir zorluk vardır: Bedeninin önceki sakini zihninden vazgeçmeyi reddeder. Göçebe, Melanie’nin düşüncelerinin derinlerine inerek geri kalan insanların nerede olduğunu öğrenmeye çalışır. Ama Melanie’nin zihninde tek görebildiği, sevdiği adamın, hâlâ saklanan bir insan olan Jared’in hayalidir. Bedeninin arzularına direnemeyen Göçebe, yakalamak zorunda olduğu bu adama karşı özlem duymaya başlar. Dış güçler, Göçebe ve Melanie’yi, aslında istemeseler de, ortak bir hedefte birleştirir ve birlikte sevdikleri adamı bulmak için tehlikeli ve sonu belli olmayan bir macera için yola koyulurlar divxplanet.com'dan alıntıdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...