14 Aralık 2013 Cumartesi

Proje: Ölümcül Virüs- Tess Gerritsen| Kitap Yorumu


Kitap: Proje: Ölümcül Virüs
Yazar: Tess Gerritsen
Tür: Mystery, Crime, Romance
Yayınevi: Martı
Seri: -


Her şey aydınlanacak; hayatta kalmayı başarırsak...
Yağmurlu bir gecede yakın arkadaşıyla buluşmak üzere yola çıkan Cathynin yaşamı, aniden hayatına giren Victorla tamamen değişir. Arabasıyla çarptığı bu adam, önemli bir biyokimyagerdir ve insanlığı tehdit eden tehlikeli bir bilgiye sahiptir.
Bir kaza sonucunda yolları kesişen bu ikiliyi çetin bir kaçış ve kovalamaca beklemektedir, çünkü onlar, derin devletin acımasız hedefine ulaşmasındaki en büyük engeldir... Cathy ve Victoru zor zamanlar beklemektedir.
"Gerilim romanlarının usta ismi Tess Gerritsen, hikâyenin her satırını muhteşem bir dille işlemiş."
-Publishers Weekly-
"Tess Gerritsen hayranları, Proje: Ölümcül Virüste heyecan ve gerilimi birlikte yaşayacak, kendilerini soluksuz bir kovalamacanın tam ortasında bulacaklar."
-Booklist-
"Herkesin hemfikir olduğu nokta Tess Gerritsenin gerilim türünde ustası olduğudur. Proje: Ölümcül Virüs de yazarın bu alandaki öncülüğünü kimseye kaptırmamakta kararlı olduğunu bir kez daha gösteriyor."
-The New York Times-
(Tanıtım Bülteninden)

Tess'in çıkan son kitabı Proje: Ölümcül Virüs, çok çabuk okunan ve sürükleyici bir kitaptı. Kitabın birkaç sayfasını okumak için oturmuştum ve bir baktım ki kitabın yarısındayım. Tam bir Tess kitabıydı diyebilirim. Tüm karakterleri ayrı ayrı sevdim, kitabın temposu daha ilk sayfalardan itibaren en üst noktadaydı  ve kitabın son on sayfasına kadar da durmadan devam ediyordu.

Kitabın konusunu kısaca özetlemek gerekirse; Çalıştığı şirketin laboratuvarında yapılan bir deneyden rahatsız olan ve bunu müdürüyle konuşmaya çıkan arkadaşının garip ölümünden sonra bu işin peşine düşen Victor, peşindekilerden kaçarken Cathy'nin arabasının önüne atlıyor ve o andan itibaren gerçekleri gün yüzüne çıkarmak ve insanları olası salgın tehdidinden korumak adına kedi fare oyununa başlıyorlar.

Daha önce de belirttiğim gibi kitabın neredeyse her sayfası aksiyon dolu ve bir sonraki sayfada neler olacağını merak ediyorsunuz, tam bir kaçma kovalama kitabı. Gerilim açısından beklentiniz olmazsa zevkle okuyacağınız bir kitap olur. Ayrıca yazarın diğer kitaplarına nazaran bu kitapta tıbbi terimler çok  az ve sanıyorum ki herhangi bir seriye ait değil. Şunu söylemeden de geçemeyeceğim kitabın son 3-4 sayfasını yüzümde garip bir sırıtışla okudum ve ev halkının garip bakışlarıyla karşılaştım.

Son olarak kitap benden geçer not aldı, Tess severlere tavsiyemdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...