25 Haziran 2013 Salı

Başka Bir Dünya: Üçlü İttifak-Maxime Chattam/ Kitap Yorumu





Öncelikle belirtmek istediğim bir konu var, bu kitap bana deli gibi Yoklar romanını anımsattı. Hatta anımsatmayı bırakın kitapların birbirine ne kadar benzediğini düşünmekten kitabın sonuna kadar adapte olamadım konuya. Kitap bittiğinde kararımı vermiştim bu kitap Yoklar romanının daha karanlık  hali.

Bir çok yönden başka bir romana benzeyen bu romanın aslında daha zekice kurgulandığını, okuyucuyu tam bir ters köşeye yatırdığı zaman anlıyorsunuz. Kitabın sonunu belki tahmin edebilirsiniz ama olayların gidişatını tahmin etmek imkansız gibi bence. Yazar kesinlikle bu konuda çok başarılıydı. Dili akıcı ve anlaşılması kolay, hızlı okunan bir kitap.

Kitabın konusuna değinirsek, büyük bir fırtına sonucu bütün dünya değişiyor. Artık hayvanlar daha değişik, her yer bitki örtüsüyle kaplı ve göründüğü kadarıyla dünyada bir avuç insan kalmış. Bundan sonra yeni şartlara uyum sağlamalı ve hayatta kalmalıdırlar.

Şunu da söylemek istiyorum kitabın sonu cevaplar bakımından tatmin ediciydi aklımda bir kaç soru kaldı ama onları da serinin devam kitaplarında okuyacağız gibi duruyor. Okumak isteyenlere tavsiye ederim. Puan vermem gerekirse;


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...